Over ons

Over ons

 

 Dordts Kamerorkest

Al ruim een halve eeuw verzorgt het Dordrechts Kamerorkest (vroeger Dordts Kamerorkest) de orkestrale begeleiding van koren en oratoriumverenigingen in geheel Nederland.  Met recht kan gezegd  worden dat het Dordrechts Kamerorkest een specialist is in koorbegeleiding.

De plaats van oorsprong is Dordrecht, maar het Dordrechts Kamerorkest is actief in een groot gebied rond Dordrecht: van Hulst tot Heemstede en van Huizen tot Eindhoven. Incidenteel worden ook concerten verzorgd in het buitenland en wordt medewerking verleend aan radio en tv-opnames.

Het Dordrechts Kamerorkest is in de eerste plaats een begeleidingsorkest, maar verzorgt ook zelfstandig concerten. Tevens bestaat de mogelijkheid om naast werken voor koor en orkest  orkestrale werken ten gehore te brengen. De samenstelling van het orkest wordt afgestemd met koor en dirigent. Kenmerkend is de professionele, persoonlijke en enthousiaste aanpak.

 De kern van het muziekrepertoire is de barokmuziek. Met grote liefde en passie  worden de composities van Johann Sebastian Bach ten gehore gebracht. Er wordt weliswaar gespeeld om moderne instrumenten (stemming 440 Hz), maar in  2016 heeft het orkest zich het spelen met barokstrijkstokken eigen gemaakt, waardoor  de barokmuziek nog beter tot zijn recht komt.

Daarnaast worden ook werken uit de klassieke periode, de romantiek en werken van meer hedendaagse componisten als Jurriaan Andriessen en John Rutter ten gehore gebracht. Het orkest bestaat uit een vaste kern enthousiaste musici die wekelijks repeteren in de oudste stad van Holland.


Evelyn Tjon-en-FA, concertmeester

Evelyn Tjon-En-Fa
Concertmeester

 

Sinds 2012 is Evelyn Tjon-En-Fa vaste concertmeester bij het Dordrechts Kamerorkest. Orkestervaring deed Evelyn al vanaf haar 14e jaar op bij o.a. het Euregio Jeugdorkest (EJO), een orkest voor jongeren uit Vlaanderen en Zuid-Nederland. Tussen 1997 en 2001 was Evelyn concertmeester van het EJO.

In 2001 studeerde Evelyn cum laude af als uitvoerend musicus aan het conservatorium in Tilburg (Fontys Hogescholen). Evelyn is, naast haar huidige functie bij het Dordts Kamerorkest, al sinds 2000 vaste concertmeester bij Stichting Bachcantates Tilburg en is sinds 2008 concertmeester van het Haags Barok Gezelschap. Daarnaast speelt Evelyn in andere (project)orkesten zoals Oberon muziektheatergezelschap en FBach koor en orkest. Evelyn heeft sinds 1997 regelmatig opgetreden als solist met orkesten waarvan zij deel uitmaakt en heeft een ruime ervaring in kamermuziek.

Evelyn heeft parallel aan haar conservatoriumstudie Nederlands recht gestudeerd. Zij is sinds 2001 advocaat en is partner bij internationaal advocatenkantoor Bird&Bird LLP.


Casper van Nugteren

Casper van Nugteren
Artistiek leider

 

Sinds 2010 is Casper van Nugteren artistiek leider van het orkest. Hij studeert met het orkest de te spelen werken in. In het dagelijks leven is hij fagottist en geeft hij les bij Tobe (@Tobe_cc) in Dordrecht en is daar ook dirigent van het Drechtsteden Jeugdorkest. Verder is hij werkzaam bij de SKVR in Rotterdam. Zijn twitteraccount is @Casfagot.