Specialist in koorbegeleiding

Specialist in koorbegeleiding

 

 

Het Dordrechts Kamerorkest speelt weer – met vrienden!

BREAKING!! Op 11 juli speelt het Dordrechts Kamerorkest weer – met Vrienden! (Tickets)

We laten weer van ons horen! Na alle afgelaste concerten verheugen de musici zich erop om, zij het uit noodzaak in kleine bezetting, weer voor live publiek een combinatie te brengen van prachtige vocale en instrumentale muziek. Op zaterdag 11 juli gaat om 20:00 uur de Wilhelminakerk in Dordrecht open voor een veelzijdig concert met muziek van Vivaldi tot Vasks.

Kerkbestuur en orkest hebben uitstekende afspraken gemaakt die alle overheidsmaatregelen en RIVM-richtlijnen ruimschoots volgen.

Blokfluittalent Christiaan Blom (11 jaar), winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours en van De Muziekwedstrijd, wordt begeleid in een sfeervol concert van barokcomponist Sammartini.

Sopraan Wendy Roobol neemt het publiek, samen met strijkers en continuo van het DKO, rechtstreeks mee naar de emotie – zoals dat eigenlijk alleen met zang kan. Wendy rijgt het aangrijpende À Chloris van Reynaldo Hahn aaneen met het prachtige Scherza Infida van Händel.

Een bijzondere rol is deze avond weggelegd voor het Drechtsteden Jeugdorkest, dat zijn artistiek leider deelt met het DKO. Casper van Nugteren dirigeert een mooie mix van ervaren DKO-ers met jong talent uit het jeugdorkest. Samen met concertmeester Evelyn Tjon-En-Fa spelen zij het sprankelende ‘zomerconcert’ uit de Vier Jaargetijden van Vivaldi. Ook het populaire dubbelconcert van Bach wordt uitgevoerd, met naast Evelyn ook Philip Dingenen als vioolsolist.

De liefhebbers van koorzang kunnen zich verheugen op prachtige strijkers-bewerkingen van the Fruit of Silence van Vasks en van het Ave Verum Corpus van Mozart. Het DKO hoopt deze werken spoedig weer in volle bezetting te kunnen uitvoeren, uiteraard met de koren die popelen om weer aan de slag te gaan!

Het programma wordt afgesloten met een muzikale flashmob door podium en publiek met de beroemde Canon van Pachelbel.

Als u wilt meebeleven hoe dit alles klinkt, kijk dan op de pagina ‘Tickets 11 juli’ en bestel vooraf uw kaarten voor dit sprankelende concert via de dkopenning@gmail.com.

Tot 11 juli!


Begeleidingsorkest voor Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland.

Het Dordrechts Kamerorkest is een professioneel begeleidingsorkest dat gespecialiseerd is in de orkestrale begeleiding van koren. Door zijn flexibele bezetting en dienstverlenende opstelling maakt het DKO ieder concert tot een succeservaring voor zowel koor als dirigent. Het orkest bestaat uit een vaste kern professionele musici die wekelijks repeteren in de oudste stad van Holland. Het heeft een jaren lange ervaring met koorbegeleiding en kan met recht specialist op het gebied van koorbegeleiding worden genoemd.


Het gebied waarin het orkest koren begeleidt strekt zich uit van  Zeeland,  Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht tot Overijssel en Gelderland. Naast koorbegeleidingen verzorgt het orkest ook zelfstandig concertuitvoeringen.

Het Dordrechts Kamerorkest is primair een begeleidingsorkest voor koren en oratoriumverenigingen. Het orkest werkt zonder subsidie en is  desondanks in staat muzikale begeleiding op een hoog niveau te verzorgen tegen een redelijke prijs. Een ideale samenwerkingspartner voor ieder koor en oratoriumvereniging.

Desgevraagd kunnen naast de koorbegeleiding ook orkestrale werken in het programma worden opgenomen. Tevens heeft de dirigent de keuze of de strijkers met barokstokken spelen of met moderne strijkstokken. Voor het repertoire klik hier

Meer weten?

Wilt u meer weten, lees dan hier verder of neem contact met ons op.  De  route naar onze repetitieruimte vindt u hier.